Denken we aan de rookmelder verplichting?

Vanaf 1 juli 2022 is het zover. Dan moet iedere woning in Nederland verplicht op elke verdieping een rookmelder hebben hangen. Aangezien veel van onze websitebezoekers vakmannen professionals zijn die werkzaamheden verrichten bij mensen thuis, is dit een goed moment om iedereen te attenderen aan de rookmelder verplichting. Wellicht zit er zelfs een extra opdracht in.

Wat houd de rookmelder verplichting in?

Zoals veel vakmannen en professionals weten moet er sinds 2003 in alle nieuwbouw huizen verplicht rookmelders hangen. Door de recente wijziging in het bouwbesluit (artikel 6.21. Rookmelders) moeten nu ook in de bestaande woningen rookmelders worden geïnstalleerd. Op elke verdieping minstens 1. Wanneer er niet wordt voldaan aan deze rookmelder verplichting neem je het risico op een boete, dat de verzekering eventuele bij brand niet dekt en worden onnodige levens in gevaar gebracht.

Attenderen op rookmelder verplichting

Veel vakmannen en professionals komen bij mensen thuis over de vloer. Dit kan om allemaal verschillende redenen zijn. Misschien ga je iets schilderen, iets slopen of nieuwe vloeren leggen. Wat de reden van uw bezoek ook is, het is een goed idee om te controleren of er rookmelders in de woning zijn. Zo niet, dan kunt u de huiseigenaar op de hoogte brengen van de rookmelderplicht en aanbieden er een te installeren tijdens uw volgende bezoek.

Waar voldoet een goede rookmelder aan?

Heb je weinig verstand van rookmelders maar zie je wel mogelijkheden om misschien extra bij te verdienen door deze rookmelder verplichting? We hebben aantal dingen op een rijtje gezet waar goede rookmelders aan moeten voldoen. Lees het onderstaande aandacht door zodat je de beste rookmelders kan aanschaffen voor je eventuele klanten.

Samen met rook-melder.nl adviseren we de volgende rookmelders:

Omdat veiligheid voorop staat is het belangrijk om rookmelders te kopen die draadloos koppelbaar zijn. Met een koppelbare rookmelder bent u altijd op de hoogte van waar de brand zich in huis bevindt. Dit is een belangrijk voordeel, want als er brand is op de bovenverdieping en u bent beneden, dan gaan alle melders af en wordt u op tijd gealarmeerd zodat u iedereen op tijd het huis uit kunt krijgen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat rookmelder minstens over een batterij beschikt die 5 jaar mee gaat. Tot slot moet elke rookmelder voldoen aan de 14604-norm. Wanneer een rookmelder aan deze norm voldoet weet je namelijk zeker dat de melder goedgekeurd is en veilig is te gebruiken.

Bouwradio