Bouwradio DAB+

Ontdek met de keuzehulp binnen 5 seconden wat de beste DAB+ bouwradio voor jou is.

Op plaatsen waar fysiek hard wordt gewerkt zoals onder andere op bouw- en werkplaatsen mag kraakheldere en zuivere muziek niet ontbreken. Muziek verbeterd namelijk je humeur, zorgt voor een uitstekende sfeer en dit heeft dan weer een positief effect op de productiviteit. Veel vakmensen en professionals kunnen tijdens het werk wel een muziekje gebruiken. Om deze reden wordt er meestal voor een DAB+ bouwradio gekozen. Met een bouwradio DAB+ luister je altijd naar muziek in de hoogste kwaliteit, zal je geen hinder hebben van vervelende storingen en is ruis verleden tijd. Vind hier meer over wat DAB+ precies is en hoe dit systeem werkt in Nederland.

DeWalt ToughSystem Radio + XR lader

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
254.95
Makita-DMR110-DAB

Makita DMR110 DAB+

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
149.00

Makita DMR112 DAB+

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
179.00

Metabo R 12-18 DAB+ BT

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
107.99

Waarom kiezen voor een DAB+ bouwradio?

De beste geluidskwaliteit

Misschien is het grootste voordeel wel het heldere en zuivere geluid wat uit de dab radio komt. Het geluid wat uit een DAB+ bouwradio komt klinkt ontzettend goed. Uiteraard is het bereik en de goede ontvangst van de radiozenders ook een groot pluspunt. Met een antenne heen en weer bewegen om de radiozender zuiver te krijgen is met een dab bouwradio echt verleden tijd. Net zoals een bouwradio zonder DAB kan een werkradio met DAB ook tegen een stootje en regen. Dat is ook wel van essentieel belang als deze in ruige omgevingen worden gebruikt zoals bouwterreinen.

Muziek afspelen zoals jij dat wil

Een ander pluspunt is dat er op een dab radio meestal meer mogelijkheden zitten om muziek te luisteren. Er zijn heel veel DAB radio’s waar bijvoorbeeld Bluetooth op zit. Hiermee is het mogelijk om met een smartphone naar een eigen muzieklijst te luisteren. Op verschillende dab radio’s zit ook een USB-poort of aansluiting om je Mp3-speler op aan te sluiten. Ook hiermee is het mogelijk om naar je eigen muziek te luisteren. In Nederland heb je altijd goed ontvangst en radiozenders zoeken is ten opzichte van een AM/FM radio veel makkelijker.

Eenvoudig te gebruiken

Een voordeel van digitale radio is dat je niet lang hoeft te zoeken naar de juiste radiofrequentie. Zoek op de naam van een commerciële, landelijke of regionale zender en de digitale radio zoekt zelf de uitgekozen zender op. De DAB radio stelt namelijk zelf alle radiostations in. Dit is een stuk gemakkelijker dan bij een AM/FM radio en het kost veel minder tijd. Hierdoor kan jij de dingen doen die belangrijk zijn. Ook ontvang je met een DAB radio meer zenders en krijg je op het display informatie over bijvoorbeeld files en sportuitslagen.

Verschillende DAB+ bouwradio’s per merk

Verschillende merken zoals Makita, Perfect Pro, Festool en Hitachi hebben bouwradio’s met de DAB+ functionaliteit uitgebracht. Zie per merk welke werkradio muziek af kan spelen van de allerbeste kwaliteit zonder storingen en ruis.

Makita bouwradio DAB+

Dat Makita een DAB+ bouwradio heeft ontwikkeld is niet verrassend. Het bedrijf focust zich al meer dan 100 jaar op het maken van kwalitatief hoogwaardig gereedschap en dit geldt ook zeker voor de Makita bouwradio’s met DAB. Bouwradio’s van Makita zijn ontzettend populair omdat ze makkelijk te vervoeren zijn en uitstekend geluid hebben. Daarnaast beschikken ze over tal van andere functies zoals bluetooth en USB-ingangen. Populaire radio’s van Makita die beschikken over de DAB+ functionaliteit zijn de Makita DMR110 DAB+, Makita DMR112 en de Makita DMR115.

Makita-DMR110-DAB

Makita DMR110 DAB+

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
149.00

Makita DMR112 DAB+

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
179.00

Alle PerfectPro bouwradio’s met DAB

PerfectPro heeft meer dan 15 bouwradio’s in het assortiment die beschikken over de DAB plus techniek. Het merk loopt wat dit betreft ver voor op andere merken zoals DeWALT en Makita.  In elke prijsklasse is wel een geschikte PerfectPro radio te vinden en ook aan functionaliteiten zoals een ingebouwde accu, bluetooth of USB mogelijkheid geen gebrek.  Het allerbelangrijkste van een bouwradio is dat deze tegen een stootje kan en uitstekende geluidskwaliteit heeft. Bij de PerfectPro DAB+ bouwradio’s heb je dit altijd. De PerfectPro DAB+ Box 2, Workstation 2 en PerfectPro Handsfree 2 zijn populaire werkradio’s.

Perfectpro-DAB-Box-2 voorkant

Perfectpro DAB+ Box 2

Beste deal op: Gereedschapcentrum.nl
Gratis verzending
178.99

PerfectPro Workstation 2

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
247.41

PerfectPro Soloworker DAB+

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
109.09

PerfectPro Handsfree 2

Beste deal op: Gereedschapcentrum.nl
Gratis verzending
225.99

Festool werkradio

Wanneer je een bouwradio met DAB+ wilt hebben van het merk Festool dan moet je kiezen voor de De BR10 DAB+. Deze radio geeft uitstekend geluid en heeft compact, modern en robuust design. De radio is eenvoudig te bedienen door de grote knoppen en het LCD-scherm. Op de BR10 DAB+ krijg je 3 jaar garantie.

DAB-bouwradio

Beste DAB+ bouwradio

Welke de beste DAB+ bouwradio voor jou is, is lastig te zeggen. Er zijn verschillende soorten bouwradio’s met verschillende functionaliteiten. Sommige functionaliteiten zullen wel handig zijn en andere weer niet. Wil je bijvoorbeeld een bouwradio met accu? Bluetooth? Of werk je meestal alleen en heb je kleine bouwradio nodig? Om je een advies op maat te geven en de beste bouwradio te vinden heeft Bouwradios.nl een keuzehulp gemaakt. Vul deze keuzehulp in om erachter te komen welke DAB+ bouwradio voor jou het beste is.

Bouwradio keuzehulp

[h5p id="1"]

Verschillende soorten digitale bouw radio’s

Dab bouwradio’s zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Er is een enorme keuze in afmeting, kleur, prijs en merk. Een paar bekende merken die dab bouwradio’s in hun assortiment aanbieden zijn onder andere Makita en DeWALT. Uiteraard is het verstandig om eerst wat digitale radio’s die specifiek voor de bouw zijn met elkaar te vergelijken. Wat zijn jouw persoonlijke wensen en wat is je budget? De duurdere bouwradio’s hebben vaak meer mogelijkheden dan goedkope bouwradio’s, maar dat hoeft zeker niet altijd zo te zijn.

Bekijk de mogelijkheden voordat je een bouwradio koopt uitvoerig. Kan er bijvoorbeeld muziek op worden afgespeeld met Bluetooth? Maar kijk ook even of er een Mp3-speler op aangesloten kan worden. Een ander belangrijk punt is de duur of het laadvermogen van de accu: hoe lang kan de radio spelen zonder dat deze tussendoor moet worden opgeladen? Daar zit best nog wat verschil in. Er zijn radio’s waarmee het mogelijk is om 6 uur onafgebroken muziek te luisteren. Ook zijn er bouwradio’s die wel dertig uur kunnen doorspelen. Het is een beetje afhankelijk van jouw wensen maar ook op het laadvermogen en de duur van de accu is er genoeg keuze.

Bouwradio dab+ accu

Een bouwradio met accu biedt de mogelijkheid om een hele dag muziek te luisteren zonder dat er direct stroom nodig is. Dit is met name heel handig als er op de bouwplaats of werkplek nog geen stroomvoorziening aanwezig is. Sommige werkradio’s kunnen met een volle accu wel meer dan 20+ uur lang muziek afspelen. Een ander bijkomend voordeel van bouwradio DAB+ met accu is dat je geen hinder zal hebben van snoeren. Ideaal bijvoorbeeld als je aan het werk bent op een steiger. De populairste bouwradio’s met DAB+ en een accu zijn de PerfectPro Workstation 2, DeWalt DCR027 en de Makita DMR110 DAB+.

makita-accu-bouwradio-met-dab
bouwradio-dab-met-bluetooth

Werkradio’s met Bluetooth

De meeste DAB+ bouwradio’s beschikken ook over een Bluetooth functionaliteit. Hierdoor is het mogelijk om je eigen favoriete muziek draadloos af te spelen. Hiervoor heb je wel een ander mobiel apparaat nodig die ook de Bluetooth functionaliteit ondersteund. De meeste smarthpones en tablets beschikken over Bluetooth. Het koppelen van een bouwradio met een mobiel apparaat is eenvoudig en wordt duidelijk beschreven in de meegeleverde gebruiksaanwijzing. Vervolgens hoeft alleen nog maar de gewenste muziek te worden geselecteerd en zal jouw eigen muziek worden afgespeeld. Populaire werkradio’s die beschikken over DAB+ en Bluetooth zijn de PerfectPro Rockhart BT, Audisse Netbox, Makita DMR112, Makita DMR115 en Metabo R 12-18 DAB+ BT.

Bouwradio DAB+ USB

Populaire werkradio’s met DAB plus en USB functionaliteit zijn de Makita DMR110, PerfectPro Rockbox 2 en de Milwaukee M18 JSR dab. Wanneer een bouwradio beschikt over een USB poort kan je heel gemakkelijk je eigen muziek luisteren. Bijvoorbeeld met een USB-stick waar muziek op staat of met een USB kabel die gekoppeld is met je telefoon/tablet. Het voordeel van de laatste optie is dat je mobiele apparaat oplaad tijdens het muziek luisteren.

werkradio-perfect-pro-met-usb

DAB+ bouwradio's in alle soorten en maten.

Digital Audio Broadcasting (DAB+)

Wat is DAB?

DAB staat voor Digital Audio Broadcasting en is de digitale opvolger van AM en FM. De opvolging van AM/FM naar DAB+ kan je goed vergelijken hoe de videobanden ooit werd vervangen door DVD’s. DAB+ is sinds 2013 de nieuwe manier van radio luisteren en gaat op korte termijn FM vervangen. De + betekent niets anders dan dat het de allernieuwste versie op het gebied van digitaal radio luisteren. Op de digitale manier radio luisteren is in basis hetzelfde als bij een AM/FM radio. Je favoriete radiozenders blijven digitaal ook gewoon te beluisteren. Het verschil is alleen dat digitale radio de mogelijkheid biedt om veel meer landelijke of regionale radiostations te ontvangen. Daarbij luister je met een DAB radio ook nog is in betere kwaliteit en zonder storingen/ruis naar muziek. Als je via de digitale ether naar je favoriete radiozender wil luisteren is een radio-ontvanger met DAB+ techniek nodig. Voorbeelden van werkradio’s waarmee je naar digitale radio kan luisteren zijn de Makita DMR112, Perfectpro Workstation 2 en de DeWALT DCR027

Hoe werkt DAB+?

Er zijn drie verschillende manieren om naar radio te kunnen luisteren: door middel van een kabel, de ether of via internet. Als er geen kabelaansluiting of een internet ontvanger is kan je alleen radio ontvangen via de ether. Vroeger moest dit dan via FM (bijvoorbeeld 102.50 fm) maar tegenwoordig kan dit ook digitaal met DAB+. En dit digitale audiosysteem werkt iets anders dan FM. Bij DAB+ worden op verschillende zendmasten dezelfde data op dezelfde frequentie uitgezonden. Het voordeel hiervan is dat er geen signalen met elkaar in conflict kunnen komen = geen storingen.

DAB + netwerken in Nederland

Er zijn in Nederland verschillende DAB+ netwerken waardoor jij naar jouw favoriete radiozender kan luisteren: NPO, VCR, MTVTNL en publieke regionale omroepen en commerciële regionale omroepen. De volgende netwerken DAB+ netwerken worden het meest gebruikt.

  1. NPO publieke omroep kanaal 12C: Via dit netwerk is het mogelijk om onder andere te luisteren naar radio 1, 3FM, FunX, SterrenNL en meer.
  2. VCR (commerciële radiostations) kanaal 11C: Via dit netwerk heb je de de mogelijkheid om te luisteren naar radiostations zoals Radio Veronica, Qmusic, Radio 538, SLAM!, 100% NL en meer.

Ben je hier naar op zoek?

Bouwradio