Je kent ze wel, die robuuste radio’s op de bouwplaats waar een lekker muziekje uitkomt, ook wel bouwradio’s genoemd. Bouwradio’s kunnen prima tegen een stootje en zijn bestand tegen regen stof en vuil. Je hebt de bouwradio in tal van verschillende uitvoeringen en van verschillende bekende merken zoals Bosch, Makita en DeWalt. Deze bouwradio’s bieden de best denkbare kwaliteit, maar kosten dan ook wat meer. Er zijn echter ook voldoende goedkope bouwradio’s beschikbaar die prima prestaties leveren. Als je op zoek bent naar een goedkope bouwradio, ben je hier op het juiste adres.

De voordeligste bouwradio's

Makita MR052

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
50.33
- 28%

PerfectPro MyBox 2 Zwart

Beste deal op: Gereedschapcentrum.nl
Gratis verzending
87.00 62.39

Metabo R 12-18

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
95.20

Perfectpro DAB+ Pro

Beste deal op: Gereedschapcentrum.nl
Gratis verzending
87.49
- 24%

PerfectPro Lunchbox 2

Beste deal op: Gereedschapcentrum.nl
Gratis verzending
120.00 91.49

Makita DMR200

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
119.00

DeWalt DCR019

Beste deal op: Gereedschapcentrum.nl
Gratis verzending
98.49

PerfectPro Soloworker DAB+

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
109.09

De goedkoopste bouwradio's zijn hier te vinden.

Verschillen tussen duurdere en goedkope bouwradio’s

Heb je het over een goedkope bouwradio, dan heb je het over een bouwradio die zo rond de honderd euro kost. Ook deze goedkope bouwradio’s kunnen prima prestaties overleggen. Het prijsverschil wordt echter met name veroorzaakt door de omvang van het functiepakket. Hoe meer functies, hoe duurder de bouwradio wordt. Wanneer je een goedkope bouwradio wil kopen van een A-merk hoef je geen functionaliteiten zoals Bluetooth of WiFi te verwachten. Ook zijn deze bouwradio’s meestal een stuk kleiner en is het de vraag of ze krachtig genoeg zijn voor een bouw/werkplaats. Al hangt dit natuurlijk helemaal van de situatie af.

Kies je voor een duurdere bouwradio, dan kun je bijvoorbeeld je smartphone opladen met een USB-poort en kun je in bepaalde gevallen de tijd op een muur projecteren. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Vergeet echter niet: ook de goedkope bouwradio is een betrouwbare werkradio.

Kies je voor een goedkope bouwradio, dan heb je in principe alleen de basisfuncties in de vorm van een AM of FM en heb je vaak de beschikking over een ingang met een 3,5 millimeter audio plug voor het aansluiten van een externe muziekspeler. Wat betreft betrouwbaarheid doet een goedkope bouwradio niets onder aan de duurdere modellen. De goedkopere bouwradio wordt ook wel eens een radio van een B-merk genoemd en daarmee doe je een bouwradio toch wel wat tekort. Je hebt dan weliswaar geen extra’s en kunt geen beroep doen op bijvoorbeeld uitgebreide klantondersteuning, maar de radio werkt goed en laat je zeker niet zomaar in de steek. Twijfel je nog over een bouwradio iets voor jou is? Lees hier meer over de voordelen van een bouwradio.

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope bouwradio kan het verstandig zijn om eens te kijken naar een bouwradio van de Aldi, Hilti bouwradio of een lidl bouwradio.

Altijd en overal heerlijke muziek

Je hebt bedrijven die altijd willen kiezen voor de A-merken, ongeacht het product. Dat hoeft echter niet, want ook met de bouwradio’s van de B-merken luister je de gehele dag maar muziek terwijl je ondertussen aan het werk bent. Je hebt inderdaad niet altijd een goedkope bouwradio met DAB+, je kunt echter ook prima met FM uit de voeten. Zorg overigens dat als je een goedkope werfradio aanschaft, dat deze werkt op netstroom en op een accu of batterijen. Je hebt immers niet altijd overal een stroomvoorziening tot je beschikking. Met een volgeladen accu en nieuwe batterijen luister je echter altijd en overal naar je goedkope bouwradio. Daarnast is de radio hierdoor ook makkelijk te verplaatsen

Goedkope bouwradio met accu

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope bouwradio met accu dan is de Metabo R 12-18 BT een goede keus. Deze compacte bouwradio is licht van gewicht, beschikt over een accu en heeft daarnaast ook nog eens de bluetooth functionaliteit. Dit betekent dat je draadloos al jouw favoriete muziek kan spelen. De prijs van de Metabo R 12-18 werfradio ligt onder de 100 euro en voor dat bedrag zal je geen bouwradio met de genoemde functionaliteiten kunnen vinden.

Met DAB+ heb je niet te maken met storing en/of ruis

Overigens beschikken de meeste voordelige bouwradio’s dan weliswaar niet over een DAB tuner, dat wil niet zeggen dat er helemaal geen goedkope bouwradio te vinden is die over deze functie beschikt, want die zijn er namelijk wel degelijk. Kies je voor een goedkope bouwradio met DAB, dan ben je verzekerd van muziek zonder storing en ruis. Op de FM wil nog wel eens storing ontstaan, dat heb je met DAB dus niet. Op den duur zal DAB dan ook de nieuwe standaard worden, waar FM dat heel erg lang was. Gelukkig is FM nog steeds een prima alternatief op je goedkope bouwradio. Er zijn ruim voldoende zenders beschikbaar. De lijsten met de beste bouwradio’s zijn natuurlijk een beetje subjectief, want het blijft een kwestie van smaak. Het is altijd een kwestie van smaak wat de voor jou beste bouwradio is, zoals het dus zeker ook met je beschikbare budget te maken heeft.

goedkope-bouwradio

Ruimere, robuustere of juist meer compacte modellen?

Wil je alles en hecht jij aan zaken als het projecteren van de tijd op een muur of het kunnen opladen van je smartphone met de bouwradio, dan kom je automatisch uit bij de duurdere uitvoeringen van Bosch, Makita en Dewalt. Wil je gewoon een radio die ervoor zorgt dat je muziek kunt luisteren, dan kun je prima met een goedkope variant uit de voeten. Binnen het aanbod van goedkope bouwradio’s kun je ook nog weer verschillende uitvoeringen onderscheiden; zo heb je de wat grotere en robuustere modellen en en heb je ook de zeer compacte werkradio’s. Daarbij zijn er zoals gezegd ook goedkope bouwradio’s beschikbaar die wel degelijk iets extra’s te bieden hebben. Bovendien kan de keuze voor een duurdere of een goedkope bouwradio ook nog te maken hebben met de omstandigheden waaronder je werkt en welke werkzaamheden je uitvoert.

Een goedkopere bouwradio op de extreem vervuilde bouwlocatie

De ene bouwplaats is de andere bouwplaats niet en hoewel zowel de dure als de goedkope werfradio prima tegen een stootje, water, stof en vuil kan, houdt het uiteraard wel een keer op. Mocht je nu werken op bouwlocaties die extreem vuil zijn, dan is het ook een overweging waard om standaard voor een wat goedkopere versie van de bouwradio te kiezen. De kans dat je bouwradio namelijk toch sneller defect raakt, is op een dergelijke locatie immers veel groter. Het is dan zonde om met de duurste werkradio aan te komen in de wetenschap dat de levensduur niet heel erg lang zal zijn. Dan kun je beter kiezen voor een wat goedkopere radio. Denk voordat u gaat kiezen voor een geschikte bouwradio altijd even na over de verscheidene mogelijkheden die deze radio’s bieden. Welke heeft nodig en welke geven net een beetje meer comfort? Maak naar aanleiding van deze voorkeuren uw keus.

Ben je hier naar op zoek?

Bouwradio