Werfradio

Bekijk en vergelijk de beste werfradio's.

werfradio

Op plaatsen waar hard gewerkt en geklust wordt zoals op een bouwwerf is het wel zo prettig om muziek te horen. Sterker nog: op bouwwerfen hoor je vrijwel altijd wel een gezellig muziekje. Speciaal voor dergelijke omgevingen doe je bij voorkeur een beroep op een werfradio, ook wel bouwradio of werkradio genoemd. Radio’s krijgen namelijk op bouwwerfen en andere uitdagende locaties het een en ander te verduren. Denk bijvoorbeeld aan een flinke regenbui, een stoffige omgeving of een val vanaf een steiger. Een normale radio zou deze omstandigheden niet overleven. Een werfradio gelukkig wel. Hier zijn ze namelijk speciaal voor gemaakt.

Er zijn verschillende modellen bouwradio’s met allerlei verschillende functionaliteiten. Zo zijn er onder andere DAB+ werfradio’s, bouwradio’s met accu en werfradio’s met bluetooth. Op de meeste bouwwerfen zal je snel een Makita werfradio of een werfradio van Bosch vinden. Deze zijn het populairst en bestand tegen alle uitdagingen van een bouwplaats.

werfradio op bouwwerf

Beste werfradio

PerfectPro Workstation 2

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
247.41

Makita DMR112 DAB+

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
179.00
PerfectPro RockHart BT

PerfectPro RockHart BT

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
444.18
PerfectPro-Soloworker-DAB-Bluetooth-voorkant

PerfectPro Soloworker DAB+ Bluetooth

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
109.09

De zoektocht naar een geschikte radio is niet eenvoudig en je zal je wellicht afvragen welke werfradio je moet kiezen. Het assortiment werfradio’s is groot en je zal verschillende keuzes moeten maken. Ten eerste is het raadzaam om na te denken over welke functionaliteiten de werfradio moet beschikken. Wil je bijvoorbeeld een werfradio met accu, Bluetooth of een radio met de DAB-functionaliteit? Ook kan het merk van de bouwradio de doorslag geven. Wil je bijvoorbeeld een Makita werfradio, een radio van Bosch of toch liever werfradio van DeWalt. Uiteraard kan ook je budget bepalend zijn voor de keuze die je maakt. Je hebt dus nogal wat keuzes en afwegingen te maken voor je een weloverwogen keuze maakt uit de beschikbare bouwradio’s. Zeker is dat de werfradio tegenwoordig onmisbaar is op elke willekeurige bouwlocatie.

Om de zoektocht naar een geschikte radio voor jou een stuk makkelijker te maken hebben we de beste werfradio’s voor jou geselecteerd. Hierbij hebben we gekeken naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding of de werfradio beschikt over de juiste functionaliteiten (waterbestendig, bluetooth, dab, etc.) en zijn de reviews van huidige gebruikers geannalyseerd. Vanzelfsprekend is de geluidskwaliteit van alle onderstaande werfradio’s uitstekend en zijn ze bestand tegen alle uitdagingen van een bouwwerf.

Voordelen van een werfradio:

1. Zorgeloos muziek luisteren

Met een werfradio ben je altijd en overal verzekerd van muziek. De radio’s gaan ontzettend lang mee en zijn speciaal gemaakt om elke dag te presteren. De beschermende kooi en oersterke behuizing zorgen er samen voor de radio’s bestand zijn tegen water, stof en vallen en stoten. Je hoeft je geen moment druk te maken of de radio het op elk moment kan begeven en je kan blijven focussen op de dingen die echt belangrijk zijn.

2. Overal gezellige muziek!

Werfradio’s kan je overal neerzetten waar jij wilt. Of de radio nou binnen staat op een werkplaats, buiten op een bouwwerf of ergens anders: je hebt altijd en overal gezellige muziek. Zelfs als je geen stroomvoorziening in de buurt hebt. De meeste werfradio’s beschikken namelijk over uitstekende kwaliteit accu’s die soms wel meer dan 20 uur mee gaan. De meeste bouwradio’s hebben daarnaast een stevig handvat. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te verplaatsen.

3. Luister (draadloos) naar je favoriete muziek

Naar de radio luisteren kan leuk zijn maar soms heb je ook even behoefte aan je eigen muziek. Met de meeste werfradio’s is dit mogelijk. Bouwradio’s beschikken altijd wel over een USB-poort, Bluetooth functionaliteit, AUX-ingang of tegenwoordig zelfs een WiFi-adapter. Hierdoor kan je heel gemakkelijk een media-apparaat zoals een telefoon koppelen aan de radio en je eigen favoriete muziek luisteren.

4. Digital Audio Broadcasting (DAB werfradio)

Het is allereerst belangrijk om te vermelden dat niet alle werfradio’s beschikken over een ingebouwde DAB-tuner. Maar mocht de radio hier wel over beschikken dan krijg je heel veel extra voordelen. Met een DAB werfradio luister je namelijk altijd radio zonder ruis, krijg je de beschikking over extra radiozenders, extra informatie over bijvoorbeeld files en misschien wel het allerbelangrijkst: de kwaliteit van een DAB bouwradio is ongekend hoog.

Een werfradio: wat is het eigelijk?

Werfradio’s zijn speciaal gemaakt om ook op bouwwerfen, in en om huis en op werkplaatsen een gezellig muziekje te hebben. Het zijn eigenlijk normale radio’s maar dan met vele extra’s. Zo zijn ze bijvoorbeeld stof- en waterbestendig en beschikken ze over een oersterke behuizing waardoor vallen en stoten geen problemen oplevert. Een werfradio is daarnaast heel makkelijk te bedienen en levert uitstekend geluid voor de gehele werkplaats. Wanneer een werfradio over een accu beschikt zijn ze gemakkelijk te verplaatsen en zet je hem overal neer waar jij wilt. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een stroomvoorziening om te kunnen genieten van heerlijke muziek. Handig bijvoorbeeld als je op hoge steiger muziek wil luisteren.

Het is vaak ook mogelijk om je smartphone op de bouwradio aan te sluiten, zodat je door middel van bluetooth of USB je naar je eigen favoriete muziek kan luisteren. Het beluisteren van radio via AM, FM of DAB is ook altijd een optie met een werkradio.

werfradio-tijdens-schilderen

Alle verschillende soorten werfradio’s

Er zijn verschillende soorten en modellen werfradio’s verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld werfradio’s om de gehele bouwwerf te voorzien van muziek of radio’s zoals de Perfect Pro Soloworker die geschikt zijn voor professionals die alleen werken. Meestal geldt het volgende wanneer je werfradio koopt: hoe duurder de werfradio is in aanschaf, hoe beter de kwaliteit en hoe meer functionaliteiten je krijgt. Hieronder zijn alle verschillende soorten werfradio’s en de verschillen tussen de functionaliteiten te vinden.

Werfradio’s met accu

Doorgaans werken werfradio’s met een netsnoer om aan de benodigde stroom te komen. Nadeel van een netsnoer is uiteraard dat je de beschikking dient te hebben over een werkend stopcontact. Zoals de meeste professionals en vakmensen weten is dat niet altijd het geval. Zo sta je bijvoorbeeld soms op een steiger of is er nog helemaal geen stroomvoorziening aangelegd. Om in die gevallen toch muziek te kunnen luisteren heb je werfradio met accu nodig.  Zorg hierbij wel dat de accu van de werfradio vóór de werkzaamheden opgeladen is. De kwaliteit van de meeste accu’s is uitstekend en wanneer een accu volledig is opgeladen kan je soms wel meer dan 25 uur gebruik maken van de bouwradio. Uiteraard is dit per radio verschillend.

De meest populaire werfradio’s met een accu zijn de Makita DMR110 DAB+, de Perfectpro Teambox TBX1 en de Audisse Shokunin. Voor klussers en vakmannen die meestal alleen werken is de PerfectPro Soloworker DAB+ een goede keus. Ook deze radio beschikt over een accu.

Wil je een werfradio kopen met accu? Let dan wel op of de radio een ingebouwde accu heeft of nog een externe accu nodig heeft. De PerfectPro Powerplayer heeft bijvoorbeeld een ingebouwde accu. Bij andere radio’s zoals de DeWalt DCR019 moet je een externe accu er meestal nog apart bij kopen. Hierdoor kan de totaalprijs hoger uitkomen dan je in eerste instantie doet vermoeden.

Makita-werfradio-met-accu

Werfradio’s met DAB+

Altijd zonder storingen en ruis radio ontvangen, wie wil dat nou niet? Met een DAB werfradio is het mogelijk! DAB staat voor Digital Audio Broadcasting en is een relatief nieuw Europees systeem die digitale radio mogelijk maakt. Naast dat DAB+ zorgt voor uitstekende geluidskwaliteit zijn er nog aantal voordelen ten opzichte van AM en FM radio. Zo heb je de mogelijkheid om extra radiozenders te ontvangen en krijg je extra informatie terwijl je muziek luistert. Bijvoorbeeld file-meldingen of extra informatie over de uitvoerende artiest.  Ook het vinden van je favoriete radiostation is met een DAB werfradio een stuk makkelijker. Zenders kiezen doe je namelijk met DAB+ niet op frequentie maar je krijgt de beschikbare zenders op alfabetische volgorde voorgeschoteld. Je scrolt als het ware door de beschikbare zenders. Je hoeft met een werkradio met DAB+ dus ook niet de frequentie steeds opnieuw te veranderen.

Net als FM is DAB+ in principe gratis te ontvangen alleen heb je wel moet de radio wel beschikken over een zogeheten DAB+tuner.  Bouwradio’s met DAB+ kunnen tegenwoordig ook de meeste publieke en commerciële zenders prima ontvangen. Dus ook met DAB+ luister je probleemloos naar zenders als 3FM, Radio 538, Veronica en Q-Music om er maar een aantal te noemen.

De meest populaire werfradio’s met DAB+ zijn de Makita DMR110 DAB+, de Perfectpro Teambox TBX1 en de Audisse Shokunin. Werk je alleen en wil wel gebruik kunnen maken van de DAB+ functionaliteit? Kies dan voor de

dab-bouwradio

Werfradio met Bluetooth: je eigen favoriete muziek afspelen

Een werfradio met Bluetooth is ook een optie. Daarmee kun je heel gemakkelijk je eigen favoriete muziek beluisteren als je de bouwradio koppelt aan bijvoorbeeld een smartphone.   Vanzelfsprekend dient je werfradio overigens wel geschikt te zijn om met Bluetooth te kunnen werken. Je herkent dergelijke radio’s aan het bekende Bluetooth logo, dat dan ergens op de werfradio te zien is.

Grote voordelen van een werfradio met Bluetooth is dat je geen beroep op kabels hoeft te doe en dat je heel makkelijk je eigen muziek kan beheren. Een nadeel van Bluetooth is dat de smartphone (of ander media-apparaat) wel in de buurt moet blijven van de radio. Meestal als de afstand tussen beide apparaten groter wordt dan 10 meter gaat de geluidskwaliteit achteruit. Je zal snel genoeg merken als je te ver weg bent van de radio, want dan gaat het geluid stotteren en kraken. Een aantal voorbeelden van een bouwradio met Bluetooth zijn de Perfect Pro Rockbox 2 en de Makita DMR202.

Andere opties om je eigen muziek te kunnen beluisteren op een bouwradio

Wifi is ook een optie in combinatie met een werkradio. Dat kan prima werken, mits er een werkende wifi verbinding tot stand kan worden gebracht. En dat is niet op alle bouwplaatsen het geval. Nog weer een andere optie is een kabeltje van je smartphone naar de AUX aansluiting van je werfradio. Ook dan kan jij je favoriete muziek die op je smartphone staat afspelen.

Een werfradio met USB maakt het eveneens mogelijk om muziek af te spelen. Dit kan bijvoorbeeld door je smartphone te kopellen middels een kabel.  Je kunt ook je favoriete muziek op een klein USB stickje zetten en die in de USB-poort van je werfradio plaatsen.

werfradio-met-bluetooth

Werfradio’s van verschillende merken

Werfradio’s/bouwradio’s zijn er van verschillende merken. De meest populaire merken waar men een radio van koopt zijn: Makita, PerfectPro DeWalt Bosch en Hitachi. Van elk merk zijn hieronder de beste werfradio’s te vinden.

Beste Makita werfradio’s

Makita, de specialist op gebied van elektrisch gereedschap heeft de afgelopen jaren een flink aantal top bouwradio’s uitgebracht.

makita dmr106b

Makita DMR106B bouwradio

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
170.67

Makita DMR112 DAB+

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
179.00

Makita MR007GZ bouwradio

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
228.51

Makita DMR110 DAB+

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
149.00

Perfect Pro

PerfectPro Rockhart

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
420.40
Perfectpro-DAB-Box-2 voorkant

Perfectpro DAB+ Box 2

Beste deal op: Gereedschapcentrum.nl
Gratis verzending
178.99

PerfectPro Soloworker

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
116.30
- 24%

PerfectPro Lunchbox 2

Beste deal op: Gereedschapcentrum.nl
Gratis verzending
120.00 91.49

Bosch Werfradio

Ook de Bosch werfradio’s zijn van uitstekende kwaliteit. Het is dan ook zeker niet reden dat je op veel bouwwerfen wel een Bosch GML 50 of GML 20 ziet staan.

Bosch Bouwradio GML50 Powerbox 360 Deluxe

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
319.13

Bosch Bouwradio GML20 Powerbox 360

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
304.50
- 25%

Bosch Bouwradio GML 10,8V-Li

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
139.00 104.00
Bosch GML Soundboxx 14.4-18V

Bosch GML Soundboxx 14.4-18V

Beste deal op: bol.com
Gratis verzending
172.38

Ben je hier naar op zoek?

Bouwradio